Orkest

Symphonic City Sounds repeteert het hele academiejaar op zondagavond 19.00-21.00 in het cultuurgebouw van UAntwerpen: Prinses 16, boven Universitas. Dit jaar starten we zondag 24 september 2023 en 1 oktober 2023 met de open repetities. Nieuwsgierige muzikanten zijn altijd welkom om tijdens het jaar te komen proberen.

Het doel van SCS is om het culturele studentenleven in Antwerpen te verrijken en een kans te creëren voor strijkers, blazers en slagwerkers om hun hobby en passie verder te zetten in een studentikoze omgeving. Zo wordt de week muzikaal en (met een drankje achteraf) vrolijk ingeluid!

We verwachten geen professioneel niveau van onze muzikanten, maar wel een zekere beheersing van het instrument. Ongeveer de derde graad in het Deeltijds Kunstonderwijs is een goede richtlijn. Ben je niet zeker van je niveau? Je bent altijd welkom om eens te komen proberen!

Er staat elk academiejaar staat ook een heus concert op de planning. Houd 8 mei 2024 alvast vrij!

Naast de gezelligheid op de repetities (en op café achteraf) doen we ook ons best om andere activiteiten te organiseren. Samen een concertje meepikken in de Koningin Elisabethzaal of de Opera, samen gezelschapspelletjes spelen… de mogelijkheden zijn eindeloos en suggesties zijn zeker welkom!